Om os | Marskendise
×

Forside Produkter Om os Kontakt

Om os

 

På Torvet 7 hvor Marskhotellet ligger i dag, lå Tinghuset. Her havde Birkeretten med Birkedommeren i spidsen sæde. Han var tillige herredsfoged i Højer herred. Højer beholdt sin Birkeret indtil 1864. Birkeretten havde lokaler i en stråtækt kro, der holdt til her. Men det gamle hus måtte vige pladsen grundet brandmyndighederne.

I 1887 byggede man Bahnhof Hotel. Det blev senere til ”Ohlsens Hotel”. Det blev på et tidspunkt ejet af tre søstre. Når Feuerwehr havde brandøvelse, så sluttede de i en periode altid her. Og så sang de en sang ”Immer an der Wand entlang”. Men børnene hos den ene af søstrene måtte ikke synge sangen på grund af teksten. På et tidspunkt blev kroen ejet af Peter Schmidt fra Rømø. Han omdøbte stedet til Peters Kro. Han kørte hver dag til Rømø med svineaffald i en topersoners bil. Imens passede hans kone kroen. Hun blev kaldt for Mutti.
I 1969 blev Jens Lyhne Kristensen ejer af hotellet. Den fik en tiltrængt og gennemgribende restaurering og blev omdøbt til Hotel Højer. Efterfølgende var den nogle år andelsbolig forening.

Vi har en stor interessere i hele Tøndermarsken, så udover at drive hotel, så udgiver vi også bøger og forhandler merchandise, der har med området at gøre.